ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενζίνη: Με 2 ευρώ το λίτρο θα κάνουμε Πάσχα - Προβλέψεις για ξέφρενη άνοδο

Βενζίνη: Με 2 ευρώ το λίτρο θα κάνουμε Πάσχα - Προβλέψεις για ξέφρενη άνοδο

Σε ράλι χωρίς τερματισμό εξελίσσεται η τιμή της βενζίνης

Πολύ βαθιά θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη για το Πάσχα, καθώς η τιμή της αμόλυβδης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ λόγω της κρίσης στην Μέση Ανατολή.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπ. Ανάπτυξης η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά ήταν την Τρίτη στα 1,97 ευρώ έχοντας καταγράψει ήδη μία άνοδο περίπου 0,15 ευρώ από τον Φεβρουάριο.

Καύσιμα - Παρατηρητήριο τιμών

Στο τελευταίο ημερήσιο δελτίο τιμών του υπ. Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε χθες, η υψηλότερη μέση τιμή καταγράφηκε στις Κυκλάδες με 2,19 ευρώ ανά λίτρο κι ακολουθούσαν τα Δωδεκάνησα με 2,12 ευρώ και Κεφαλονιά και Λευκάδα με 2,04 ευρώ. Η χαμηλότερη μέση τιμή καταγράφηκε στην Θεσσαλονίκη με 1,93 ευρώ ανά λίτρο.

Η τιμή του πετρελαίου Brent από τα περίπου 76 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του 2024, βρέθηκε στα 85 δολάρια στα τέλη Μαρτίου και προ ημερών, στην κορύφωση της αγωνίας για το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ, ξεπέρασε τα 91 δολάρια, ενώ την Τετάρτη κυμαινόταν γύρω στα 88 δολάρια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Μαρία Ζιάγκα, Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, είπε ότι ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν πως γίνεται να έχουν αντίθετες πορείες οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο, ενώ αναφέρθηκε στο πλαφόν κέρδους που επί περίπου δύο χρόνια ισχύει για τους βενζινοπώλες, όχι όμως για όλους τους κρίκους της αλυσίδας των καυσίμων.