ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης – Πόσο θα φτάσει το Πάσχα

Καύσιμα: Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης – Πόσο θα φτάσει το Πάσχα
Eurokinissi

Τι είπε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης για την άνοδο στις τιμές των καυσίμων

Το τελευταίο διάστημα οι τιμές στη βενζίνη είναι ανοδικές ενώ τα τελευταία γεγονότα στην Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στην τιμή των καυσίμων.

Για την κατάσταση στην αγορά όπως και για την πορεία της τιμής της βενζίνης ενόψει Πάσχα μίλησε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «οι τιμές της βενζίνης ξεκίνησαν να ανεβαίνουν από αρχές του 2024. Βιώνουμε αυξήσεις περί τα 22 λεπτά από τις 15 Ιανουαρίου έως σήμερα.

Στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης δεν έχει σημειωθεί αύξηση και αυτό που έγινε στην Μέση Ανατολή το περασμένο Σάββατο με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δεν έχει αποτυπωθεί στις τιμές των καυσίμων».

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, μίλησε στο Newsbomb.gr.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός – σύμφωνα με τον κ. Κιούση - ότι το αργό πετρέλαιο όχι μόνο δεν ανέβηκε αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες πέφτει κιόλας.

Ο «χάρτης» των τιμών της βενζίνης

«Στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά την τιμή της βενζίνης βρισκόμαστε στο ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια περιοχές στην Ελλάδα που έχουν τιμές στα 2,10 – 2,20 – 2,25 ευρώ. Αυτό όμως δεν συμβαίνει τώρα που πλησιάζουμε στο Πάσχα. Οι περιοχές αυτές είχαν πάντα τιμή πάνω από τα δύο ευρώ (καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα).

Η νησιωτική Ελλάδα είχε, έχει και θα έχει πάνω από 2 ευρώ όπως και οι απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας», σημειώνει στο Newsbomb.gr, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.

Και καταλήγει: «τώρα τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, αν θα σημειωθεί κάποιο άλλο γεωπολιτικό γεγονός και δεν αντιδράσουν ψύχραιμα οι αγορές παγκοσμίως όπως αντέδρασαν, ή αν αρχίσει η ελαφρά πτώση στα διυλιστήρια της νοτιοανατολικής Μεσογείου, δεν μπορεί να το προεξοφλήσει κανείς.

Οπότε το να προβλέψουμε είναι λίγο παρακινδυνευμένο αλλά τα δύο ευρώ θα ισχύσουν σίγουρα και το Πάσχα και σίγουρα δεν είναι μια φθηνή τιμή».