Στρος Καν: Η Γερμανία σκοτώνει την ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Newsbomb

Δριμεία επίθεση στη Γερμανία και την οικονομική πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ευρώπη, εξαπέλυσε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.


Η πρώτη του εμφάνιση σε οικονομικό ακροατήριο, μετά το σκάνδαλο με την καμαριέρα στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ, που του στέρησε τη θέση του στο ΔΝΤ και την πολιτική του καριέρα, έγινε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ της Αστάνα στο Καζακστάν.

Ο Στρος Καν εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, την οποία κατηγόρησε και για τη δυσχερή κατάσταση της Ελλάδας.

«Η Ευρώπη δυστυχώς δεν λαμβάνει ουσιαστικές αποφάσεις πριν οδηγηθεί στο γκρεμό. Ούτε και αυτή τη φορά βλέπω να αντιμετωπίζονται τα πραγματικά της προβλήματα», δήλωσε ο Στρος Καν.

«Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν έχει να κάνει με το χρέος αλλά με την ανταγωνιστικότητά της. Το χρέος είναι κάτι που αντιμετωπίζεται, σε χώρες όπως η Ελλάδα. Για την ανταγωνιστικότητα όμως η Ευρώπη δεν κάνει απολύτως τίποτα», εξήγησε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, προβλέποντας παράλληλα και την πρόκληση αναταραχών, αλλά και τον περιορισμό της δημοκρατίας στην Ευρώπη, σε περίπτωση που τα δομικά οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπιστούν: «Είμαι απόλυτα απαισιόδοξος... Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική αστάθεια και αναταραχές, αλλά και έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καταπολέμηση της Κρίσης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φόρουμ της Αστάνα, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες που έχουν διαδραματίσει ρόλο ή και που συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ευρώπης, όπως ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, ο Κύπριος Νομπελίστας Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Βιμ Κοκ. Όλοι συμμερίστηκαν την απαισιοδοξία του Στρος Καν.

Μάλιστα, ο Στρος Καν για να εκφράσει την επιδοκιμασία του στον Πρόντι, δήλωσε όταν ο δεύτερος ολοκλήρωσε την ομιλία του: «Ρομάνο, γύρνα πίσω σε παρακαλώ»...

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved