ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank:Σημαντική η βελτίωση του πρωτογεν. ισοζυγίου-Όχι εφησυχασμός

Eurobank:Σημαντική η βελτίωση του πρωτογεν. ισοζυγίου-Όχι εφησυχασμός

Η βελτίωση του πρωτογενούς ισοζυγίου, αν και σημαντική, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό στην κυβέρνηση, αφού η υστέρηση των εσόδων παραμένει, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια επίτευξης δημοσιονομικού πλεονάσματος για το 2013, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Οι αναλυτές της τράπεζας χαρακτηρίζουν θετική έκπληξη την επιτάχυνση της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, στα 6,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο 2013 από 6,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2013.

Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης την αμέσως επόμενη περίοδο, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς και στην υλοποίηση του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (τόσο των προαπαιτούμενων για την καταβολή της δόσης του 1 δισ. ευρώ στις αρχές Οκτωβρίου 2013 όσο και των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων όπως αυτές περιγράφονται στην πρόσφατη έκθεσης του ΔΝΤ (Ιούλιος 2013).

«Θεωρούμε ως θετική την προσπάθεια της κυβέρνησης για την συνέχιση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα τόσο με την εφαρμογή του προγράμματος της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων όσο και με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ», αναφέρουν οι αναλυτές της Eurobank.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr