Όμιλος Μυτιληναίος: Στο 5,02% το ποσοστό της Fairfax

Newsbomb

Σε 5,02% ή 5.872.383 δικαιώματα ψήφου, ανήλθε στις 18 Οκτωβρίου το άμεσο ή έμμεσο ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου Μυτιληναίος η καναδική Fairfax Financial Holdings Limited.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατόπιν της διάθεσης των μετοχών του Treasury stock (σ.σ. ίδιες μετοχές της εταιρείας), οι μέτοχοι των οποίων η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο ξεπερνά το 5% είναι η Fairfax Financial Holdings με 5,02%, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος με 15,41% και ο κ. Ιωάννης Μυτιληναίος με 16,42%.

Αντίστοιχα τα δικαιώματα ψήφου των βασικών μετόχων της Μυτιληανίος Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

Ιωάννης Μυτιληναίος 16,42%

Ευάγγελος Μυτιληναίος 15,41%

Γεώργιος -Φανούριος Κοντουζόγλου 0,09%

Ανδριάννα Γιώτη 0,08%

Σύνολο 32%

Η Fairfax είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου.

Η στρατηγική συμφωνία αναμένεται να επισφραγιστεί και με την εκπροσώπηση της Fairfax στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Μυτιληναίος. O Γουέιντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος και διευθυντής χαρτοφυλακίου και μέλος της επιτροπής επενδύσεων της Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd., θυγατρική της Fairfax, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους στο ΔΣ της Μυτιληναίος.

Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, εκτελεστικός διευθυντής Εταιρικών και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου Μυτιληναίος θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους, ως ένας εκ των εκπροσώπων της Fairfax στο ΔΣ της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved