ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου με εκπτώσεις έως 50%

Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου με εκπτώσεις έως 50%

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και την οργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA. Κατά το διάστημα αυτό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα - μέλη του συνδέσμου θα παρέχουν προσφορές και εκπτώσεις από 20% - 50% προς το καταναλωτικό κοινό, όπως ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η συνεισφορά του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, ανέρχεται μόλις λίγο πάνω από το 1%, όταν ο μέσος όρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κινείται στο 4%.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο πανευρωπαϊκός τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέρχεται στα 350 δισ. ευρώ και ότι αναπτύσσεται και στη χώρα μας με ταχείς ρυθμούς. Μάλιστα σχολίασε ότι το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται με ρυθμούς 50% κάθε χρόνο και πρόσθεσε ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις, ενώ 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν κάνει τουλάχιστον μία ηλεκτρονική συναλλαγή.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Νίκος Γουλής, σημείωσε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο συμπιέζει τις τιμές προς τα κάτω, προσφέρει πολλές διεξόδους για εξαγωγική δραστηριότητα και πολλοί τομείς του αποτελούν πεδίο δραστηριότητας κυρίως της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Δουκίδης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, σημειώνοντας ότι φέτος το 35% των χρηστών του Internet θα πραγματοποιήσει μία ηλεκτρονική αγορά (πέρυσι το ποσοστό ήταν 26- 27%), ενώ στην Ευρώπη αγγίζει το 80%.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ευκολότερα εξάγουν υπηρεσίες παρά προϊόντα, διότι στα προϊόντα τα κόστη είναι αρκετά υψηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα

Ρoή Ειδήσεων