ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν στις 15 Αυγούστου

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν στις 15 Αυγούστου

Φέτος η 15η Αυγούστου είναι Παρασκευή, δηλαδή εργάσιμη ημέρα και στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο, που δεν θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή θα καταβληθεί το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους.

Σε όσους εργαζόμενους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, δεν οφείλεται επιπλέον ημερομίσθιο αλλά θα καταβληθεί πλήρης ο μισθός του μηνός Αγούστου παρότι δεν θα απασχοληθούν την ημέρα αυτή. Στους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή θα καταβληθεί:

Σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, το ημερομίσθιό τους προσαυξημένο κατά 75%
Σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα καταβληθεί μόνο η προσαύξηση του 75% επί του νομίμου 1/25ου του μηνιαίου μισθού τους.

Όσοι εργαζόμενοι στην περίοδο αυτή βρίσκονται σε κανονική άδεια η ημέρα αυτή δεν θα υπολογισθεί ως άδεια και θα πάρουν μια μέρα επιπλέον ημέρα άδειας στο τέλος της αδείας τους.

Στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και βρίσκονται σε άδεια, οφείλεται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής παρότι βρίσκονται σε άδεια. Στους εργαζόμενους που εργάζονται νόμιμα την περίοδο αυτή και απουσιάζουν αυθαίρετα προ και μετά την 15η Αυγούστου δεν οφείλεται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής. Αν απουσιάσουν προ μόνο ή μετά μόνο οφείλεται το ημερομίσθιο.

Διαβάστε επίσης

ΣΕΘ:Θα «βυθιστεί» η ρωσική αγορά ψαριού λόγω εμπάργκου