«Προβληματικό» το Μνημόνιο στην απόδοση του – «Βρείτε τα» λέει η τρόικα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, κεκλεισμένων των θυρών, στην Βουλή μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας και των εκπροσώπων των κομμάτων...

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, κεκλεισμένων των θυρών, στην Βουλή μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας και των εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ στην συνάντηση δεν συμμετείχαν τα κόμματα της Αριστεράς.


Οι Έλληνες βουλευτές έθεσαν στους εκπροσώπους της Τρόικα, το προβληματικό της απόδοσης του υφιστάμενου Μνημονίου, επισημαίνοντας την ανάγκη τροποποίησής του, καθώς «η ύφεση οδηγεί σε μείωση των εσόδων και από την επιβάρυνση της κοινωνίας υπάρχει κίνδυνος κοινωνικών εκρήξεων».


Ακόμη στα πλαίσια της συνάντησης τέθηκε το αίτημα μιας πιο ήπιας διαδικασίας αποπληρωμής του χρέους, προκειμένου να διοχετευτούν πόροι για την ανάπτυξη, καθώς και το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που πρέπει να επιδειχθεί.


Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι της Τρόικα παρατήρησαν πως οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν προχωρήσει στο βαθμό που έχει συμφωνηθεί και επεσήμαναν την ανάγκη τα δύο τουλάχιστον μεγαλύτερα κόμματα, να επιδείξουν σύμπνοια στην εφαρμογή τους.


«Τους είπαμε πως πέραν των δικών μας αδυναμιών, υπάρχουν προβλήματα και στο ίδιο το πρόγραμμα», ανέφερε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου. «Πάμε σε μεγάλη ύφεση. Βεβαίως πρέπει να γίνουν αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια και αποκρατικοποιήσεις, αλλά όχι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα. Εκείνοι είπαν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πως βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν…», συμπλήρωσε.


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως κατά τη συνάντηση ο ίδιος ανέφερε στους εκπροσώπους της Τρόικα τη θέση του κόμματός του πως το ακολουθούμενο πρόγραμμα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μανώλης Κεφαλογιάννης σχολίασε πως οι εκπρόσωποι της Τρόικα «άκουσαν τις παρατηρήσεις μας πως η ελληνική κοινωνία υφίσταται ένα σοκ, αλλά έριξαν στην Ελλάδα την ευθύνη για την μη απόδοση των μέτρων».


Στη συνάντηση, από πλευράς ΠΑΣΟΚ εκτός από την κ. Παπανδρέου ήταν παρόντες οι Ανδρέας Μακρυπίδης και Νάσος Αλευράς, από τη ΝΔ οι κκ. Βρούτσης και Κεφαλογιάννης, ενώ τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό εκπροσώπησε ο Μάκης Βορίδης.

Πηγή: newscode.gr