Στο «τραπέζι» του Euro Working Group η παράταση μνημονίου

Newsbomb

Στη «σκιά» των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, πραγματοποιείται σήμερα (10/12/2014) η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group με επίκεντρο την έγκριση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου

Η συνεδρίαση του EGP, που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, αφενός θα εξετάσει το θέμα της παράτασης, το οποίο έχει τεθεί επί τάπητος ήδη από τη Δευτέρα, 08/12/2014, στη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά θα αξιολογήσει και ην έκθεση πεπραγμένων της τρόικας (factual report) για την πρόοδο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Το κείμενο, έκτασης δύο σελίδων, που έχει αποσταλεί από ελληνικής πλευράς, περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα.

Επίσης, το EuroWorking Group έχει ήδη λάβει και την έκθεση πεπραγμένων των ΔΝΤ, ΕΕ κα ΕΚΤ σχετικά με την «πρόοδο» της χώρας μας στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Σε αυτή αποτυπώνονται τα σημεία σύγκλισης αλλά και απόκλισης με την ελληνική κυβέρνηση καθώς και οι θέσεις της τρόικας για τα προαπαιτούμενα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved