Χαρδούβελης: Grexit θα μπορούσε να συμβεί από ατύχημα

Newsbomb

Για «ατύχημα» που θα μπορούσε να συμβεί και να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε στην πιθανότητα «Grexit», λέγοντας ότι «Η Ελλάδα θα μπορούσε να σκοντάψει από το ευρώ από ατύχημα, εάν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές αυτού του μήνα».

Η προοπτική του «να αφήσουμε τη ζώνη του ευρώ δεν είναι κατ’ ανάγκη μια μπλόφα», είπε χαρακτηριστικά «ένα ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί, και η όλη ιδέα είναι να το αποφύγουμε».

Όπως είπε σε άλλο σημείο, η προοπτική της εξόδου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το κούρεμα (writedown) χρέους που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά απαράδεκτο για τους πιστωτές της Ελλάδας. Αντ’ αυτού, τόνισε, « θα μπορούσε να γίνει επέκταση της διάρκειας των δανείων, ενώ παράλληλα η χώρα μας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και τις συνθήκες ρευστότητας, από τη μετατροπή των δανείων από κυμαινόμενου σε σταθερού επιτοκίου.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα», είπε. «Όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να κρατήσουν τη χώρα στη ζώνη του ευρώ, οπότε υποθέτω ότι οι πολιτικές τους θα γίνουν συνεπείς με το στόχο αυτό. Το πόσο σύντομα θα γίνουν συνεπείς, είναι ένα άλλο ζήτημα» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved