ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, ο πιο σκληρός αντίπαλος της Ελλάδας

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, ο πιο σκληρός αντίπαλος της Ελλάδας

Η ευρεία επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ελληνικές εκλογές και η συνεχιζόμενη δημοσκοπική πρωτιά του κινήματος Podemos στην Ισπανία, δημιουργούν κύματα εκνευρισμού στη συντηρητική κυβέρνηση της Μαδρίτης υπό τον Μαριάνο Ραχόι και πυροδοτούν ανοίκειες επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάλο, σε συνέντευξή του για το Europa Press, δήλωσε πως εάν η χώρα του δεν έπρεπε να δανείσει την Ελλάδα θα ήταν σε θέση να αυξήσει σημαντικά συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.

«Εάν η Ισπανία δεν είχε καταβάλει 32,74 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιδόματα ανεργίας κατά 50% και τις συντάξεις κατά 38%» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός και σημείωσε ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ισπανών φορολογούμενων πριν αποφασιστεί επόμενο δάνειο, καθώς η Ισπανία έχει δείξει περισσότερη αλληλεγγύη από όλους».

Το πρόβλημα «με τους Έλληνες είναι πως χρησιμοποιούν λέξεις πολύ επικίνδυνες για το στόχο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως κυριαρχία ή αξιοπρέπεια» είπε. «Οι κανόνες του παιχνιδιού στην Ε.Ε. ήταν ότι παραδώσαμε όλοι την κυριαρχία μας και δεχθήκαμε ότι θα συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τους κανόνες και πως θα ήταν πολύ επικίνδυνο να τους παρακάμψουμε» τόνισε ο Ισπανός αξιωματούχος.

Φυσικά ο Ισπανός υπουργός «ξέχασε» να πει ότι η κυβέρνησή του επέτρεψε τους πλειστηριασμούς πρωτης κατοικίας, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τα δημοσιονομικά του κράτους, με αποτέλεσμα εκτοντάδες αυτοκτονίες Ισπανών πολιτών, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Σχετικές ειδήσεις