Σόιμπλε: Καμία χρηματοδότηση για την Ελλάδα αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα

Newsbomb

Ιδιαίτερα αιχμηρός και με το γνωστό αυστηρό του ύφος εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το Eurogroup της Παρασκευής (20/2).

«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει αυτή η (ελληνική) κυβέρνηση το πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας, για να επιβεβαιώσει την αδιάλλακτη στάση του Βερολίνου στο ελληνικό ζήτημα: «Όσο η Ελλάδα δεν ολοκληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα, δεν θα πάρει καμία νέα χρηματοδότηση. Καμία».

«Η εμπιστοσύνη καταστράφηκε και τώρα πρέπει να ξαναχτιστεί», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «η ελληνική κυβέρνηση είπε πολλά τις τελευταίες εβδομάδες. Ίσως θέλουν ένα πρόγραμμα, ίσως όχι. Αυτή είναι πάντως η ευκαιρία να ολοκληρωθεί το ήδη υπάρχον πρόγραμμα».

Καταλήγοντας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών - ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως κάθε φορά που αναφερόταν στο τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιούσε τον όρο “Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master financial assistance facility)”, σημείωσε: «Έχουμε αμοιβαία ευθύνη για την Ευρώπη. Οι εκλογές δεν σημαίνουν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved