ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανέρχεται η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους

Επανέρχεται η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους

Την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Μαχμούντ Πράνταν, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Μίχαλος βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα με την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων, κι εκεί έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP).

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος στον συνομιλητή του, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη. Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα, είναι πιθανόν να καθυστερήσει ή ακόμα και να αναστείλει την πορεία επιστροφής στην ανάπτυξη. Η απόφαση, όμως, του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής σύμβασης αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς αποτρέπει το ενδεχόμενο ρήξης με τους εταίρους και δίνει στη νέα κυβέρνηση τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις αναγκαίες αλλαγές.

Ρoή Ειδήσεων