«Δεν θα υπάρξουν μειώσεις-Θα αποκατασταθούν οι ζημιές του PSI»

Newsbomb

Οι συντάξεις είναι εγγυημένες μέχρι και το τέλος του 2017, διαβεβαιώνει ο ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις των δανειστών, έχει δεσμευτεί και δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ

«Ισχύει πάντοτε η δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων», επανέλαβε χθες, Τρίτη (14/04/0214) ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, και απαντώντας για τις πιέσεις των δανειστών που ζητούν μείωση συντάξεων και ομαδικές απολύσεις τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη, καθώς για πρώτη φορά είναι πραγματική. Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσουν οι πιο ώριμες σκέψεις και θα επιτευχθεί ένας έντιμος και προωθητικός συμβιβασμός ο οποίος θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τον λαό και την πατρίδα μας».

Σύμφωνα με τον Γ. Ρωμανιά, «το ασφαλιστικό σύστημα αυτή τη στιγμή δεν έχει θέματα ρευστότητας. Μπορεί να πληρώνει κανονικότατα τις συντάξεις χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και το τέλος του 2017. Εάν όμως δεν βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI, το σύστημα δεν μπορεί να βγει. Εμείς, θεσπίζουμε το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης για να ενισχύσουμε το σύστημα και μετράμε την απόδοση 24 νέων πηγών ενισχυτικών του συστήματος. Θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα», δήλωσε κατηγορηματικά, ενώ αναφερόμενος στο PSI τόνισε:

«Με το PSI κόπηκε το 80% των αποθεματικών. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και έχουμε ήδη το πρόγραμμα πως θα βρεθεί τρόπος για να αναπληρωθούν οι ζημιές που έγιναν με το PSI. Αν δεν αναπληρώσουμε τις ζημιές με το PSI θα συνεχίσουμε το ίδιο βιολάκι που είχαμε μέχρι τώρα. Εάν συνεχιστεί η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας, δεν πάμε για τη βιωσιμότητα του συστήματος πάμε για τον θάνατο του συστήματος», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved