ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

Με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε την Πέμπτη (16/4), στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως έγινε γνωστό από παράγοντες του υπουργείου.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45΄ και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και η επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν την ευκαιρία να ξεδιαλύνουν την… ομίχλη που «απελευθέρωσαν» στην ατμόσφαιρα οι Financial Times, κάνοντας λόγο για αίτημα παράτασης της αποπληρωμής των δόσεων από την Ελλάδα προς το Ταμείο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Πολ Τόμσεν «πήγε πάρα πολύ καλά, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας». Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν καλύτερη επαφή για τη μέρα προς μέρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και - στο πλαίσιο αυτό - προγραμμάτισαν τα θέματα μέχρι την 24η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ αύριο, Παρασκευή (17/4) αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, καθώς και τον ομόλογό του της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Σχετικές ειδήσεις