ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Για τουλάχιστον 10 ημέρες αναμένεται να παραταθεί φέτος η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς το σύστημα καθυστερεί και ακόμη δεν είναι δυνατό να ξεκινήσει εγκαίρως να δέχεται τις δηλώσεις των πολιτών.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα καθυστερήσει να ανοίξει και μαζί και η τελική ημερομηνία. Όλα δείχνουν ότι η τελευταία ημέρα υποβολής δεν θα είναι η 30 Ιουνίου αλλά πιθανότατα η 10η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησε χθες, Τρίτη (21/04/2015) η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη το TaxisNet θα ξεκινήσει να δέχεται τις δηλώσεις στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή των ημερομηνιών καταβολής του φόρου που ξεκινούν από την 31η Ιουλίου, αλλά θα υπάρξει παράταση για την υποβολή των δηλώσεων μέχρι τις 10 Ιουλίου. Κατά συνέπεια, περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσής τους την πρώτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μπόνους με τη μορφή έκπτωσης φόρου 10% - 15% για όσους φορολογούμενους εξοφλήσουν εφάπαξ με την πρώτη δόση του Ιουλίου το φόρο εισοδήματος.

Σχετικές ειδήσεις