ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: «Αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα»

Handelsblatt: «Αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα»

«Για πρώτη φορά εδώ και μήνες υπάρχει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της» αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Handelsblatt.

Με τίτλο «Αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα» η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει πως υψηλόβαθμος ευρωπαίος διπλωμάτης κάνει λόγο για «σαφή ώθηση» στις συνομιλίες.

«Εντούτοις δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα. Βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο θέλαμε να ήμαστε πριν από δυο μήνες", ακούγεται στις Βρυξέλλες. Παρόλα αυτά, η πιθανότητα να αποφασίσουν οι υπ. Οικονομικών την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα εντός του Απριλίου, παραμένει μικρή».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «στη συνάντησή τους στη Ρίγα οι υπ. Οικονομικών θα προχωρήσουν πιθανότατα απλώς σε έναν ενδιάμεσο απολογισμό. Χρήματα αναμένεται να εγκριθούν στη μεθεπόμενη σύνοδο του Eurogroup στις 11 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί λύση το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, καθώς τότε εκπνέει το πρόγραμμα της ευρωζώνης για την Ελλάδα. Χωρίς πρόγραμμα η ΕΚΤ δεν μπορεί να χορηγεί δάνεια στις ελληνικές τράπεζες. Έτσι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε οριστικά».

Απόδοση DW