ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Έκτακτο σχέδιο σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας

ΔΝΤ: Έκτακτο σχέδιο σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας

«Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από το 2011. Έχει γίνει μεγάλη δημοσιονομική πρόοδος από τότε και χώρες όπως η Ιταλία, είναι πιο σταθερές»,τόνισε ανώνυμα αξιουματούχος στο Euro Insigh, επισημαίνοντας πως το ΔΝΤ έχει έκτακτο σχέδιο για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι εφόσον το σενάριο αυτό γίνει πραγματικότητα, θα συντελεστεί είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, όταν και η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει δόσεις αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον ανέφερε πως στο ΔΝΤ, πάντα εργάζονται βασιζόμενοι στα πιθανά σενάρια, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «συνήθης πρακτική».

Μάλιστα, τόνισε ότι αν έπρεπε να στοιχηματίσει, θα έλεγε πως δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Τέλος, όπως σημειώνει το Euro Insight, εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Κομισίον, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις παραπάνω δηλώσεις, με τις Βρυξέλλες να τονίζουν πως δεν υπάρχει «Plan B» για χρεοκοπία της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως χθες (20/4/2015), το CNBC μετέδωσε πως η ΕΚΤ εξετάζει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για «ελεγχόμενη» και «άτακτη» χρεοκοπία της Ελλάδας.