Σπυρόπουλος: Με 27% ανεργία τίποτα δεν είναι βιώσιμο στο ασφαλιστικό

Newsroom Newsroom

Σπυρόπουλος: Με 27% ανεργία τίποτα δεν είναι βιώσιμο στο ασφαλιστικό

''Δεν μπορούν να διαμορφωθούν συνθήκες βιωσιμότητας στο ασφαλιστικό σύστημα δεδομένου του ποσοστού ανεργίας που ανέρχεται στο 27%''.

Αυτό τόνισε το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

"Ένα παράλογο που μας ζητούν, με 27% ανεργία τίποτα δεν είναι βιώσιμο στο ασφαλιστικό, είναι κρίμα και άδικο και θέλω να πω αδιέξοδο να πεις θα διαμορφωσω προυποθέσεις βιωσιμότητας με 27% ανεργίας, είναι μια λογική που επιχειρείς να μεταφέρεις τα βάρη της προσαρμογής στους φτωχούς", τόνισε.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό που πρέπει σίγουρα να κάνει η ελληνική πλευρά "είναι μεγάλες και τολμηρές οργανωτικές αναδιαρθρώσεις", διευκρινίζοντας ότι είναι σωστή επιλογή άμεσα να δημιουργηθούν τρία μεγάλα ταμεία, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ "και σε ορατό χρόνο ένα ταμείο".

Αναγνώρισε ότι παράλληλα υπάρχει θέμα με ειδικά ταμεία γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και είπε ότι προσωπικά θεωρεί πως κάποια από αυτά που έχουν κοινωνικούς πόρους πρέπει με ειδικούς τρόπους να κατοχυρωθούν, δεδομένου μάλιστα ότι λόγω αυτών δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σημείωσε ότι πρέπει να μετατραπούν σε Επαγγελματικά Ταμεία Ειδικού Σκοπού με τη συναίνεση των φορέων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved