ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα να σταματήσει την πολιτικολογία και να αποδεχτεί την πραγματικότητα

Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα να σταματήσει την πολιτικολογία και να αποδεχτεί την πραγματικότητα

«Το παράθυρο για την Ελλάδα κλείνει εδώ – και κλείνει σχετικά γρήγορα», τόνισε με νόημα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Καζιμίρ, καλώντας την Αθήνα να «αποδεχτεί την πραγματικότητα»!

«Αυτό που ακολουθεί στις προσεχείς 72 ώρες είναι, και για τις δύο πλευρές, άθλος του Σισύφου, προκειμένου να αποτρέψουν το ‘’ατύχημα’’. Η Αθήνα πρέπει να δράσει τώρα», έγραψε χαρακτηριστικά σε ένα από μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο κ. Καζιμίρ τόνισε πως «Δε διώχνουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη, αντιθέτως. Η Ελλάδα, παρόλα αυτά, πρέπει να αποδεχτεί την πραγματικότητα και να σταματήσει την πολιτικολογία».

Ξεκαθάρισε δε, πως η δική του προσωπική επιθυμία είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς να αποδυναμώσει την ισχύ και την αξιοπιστία της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως η κυβέρνησή του ήταν καθόλα έτοιμη για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, παρότι – όπως είπε – η επιθυμία του είναι να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Σχετικές ειδήσεις