Ρωμανιάς: Ζητούν ισοδύναμα για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Newsroom Newsroom

Ρωμανιάς: Ζητούν ισοδύναμα για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Ισοδύναμα ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, τόνισε ο γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο MEGA, o κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι «όλη η προσπάθεια η ελληνική ήταν να μην έχουμε μείωση συντάξεων, φάνηκε ότι το είχαν πετύχει πριν μερικές μέρες, υπήρχε έμμεση μείωση επικουρικών λόγω 5%, μείναμε με την εντύπωση ότι θα επιτραπεί η κατάργηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, άρα μια αποφασισμένη μείωση των επικουρικών που για το 2015 θα ήταν 7+8 ίσον 15%, νομίζαμε ότι έχει τελειώσει το θέμα άρα δεν θα υπάρξει αυτή η μείωση».

Και πρόσθεσε: «Τώρα μας είπαν όχι δεν θα καταργηθεί ή φέρε ισοδύναμα. Τα ισοδύναμα που φέρνουμε εμείς έρχεται τώρα η Λαγκάρντ, όλη η ίστορία δυστυχώς ξεκινά από τον κ. Τόμσεν αυτός έχει πείσει τη Λαγκάρντ, έρχεται και σου λέει όχι γιατί κάνετε μεν αύξηση των φόρων και θα έχετε έσοδα άλλα δεν κάνετε μείωση δαπανών, εγώ θέλω μείωση των δαπανών, θέλω 400 εκατομμύρια ευρώ να μειωθούν οι συντάξεις».

Αναφορικά με την πληροφορία περί απόσυρσης από την Ελλάδα της πρότασης για μειώσεις στις συντάξεις μέσω αύξησης των εισφορών στην υγεία, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι η κυβέρνηση «δήλωσε καθαρά ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το καινούργιο πακέτο που φέρανε, για την εισφορά υγείας χθες, έγινε μια πρόταση από την Ελλάδα να αποσυρθεί το 5% της εισφοράς στην υγεία και το 1% στις κύριες συντάξεις».

Διευκρίνισε ότι «έγινε αυτή η πρόταση από εμάς και έπεσε μετά η ομοβροντία των υπολοίπων μέτρων που προτείνανε που είναι παλιά, είναι καινούργια όμως σε σχέση με αυτά που συζητούσαμε τις τελευταίες ημέρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved