ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιου για Ελλάδα: Ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνεται – Δεν είναι καιρός για ένα σοκ

Λιου για Ελλάδα: Ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνεται – Δεν είναι καιρός για ένα σοκ

Σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε την ελπίδα να αξιοποιηθεί σωστά το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας πως ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται επικίνδυνα.

«Ελπίζω να πάρουν σοβαρά αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό που με ανησυχεί ως προς τις συζητήσεις που γίνονται για την Ελλάδα, είναι οι πολλές προθεσμίες, οι φορές που η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιου.

«Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται όσο αυτές οι (ακραίες) καταστάσεις πληθαίνουν. Ελπίζω να μπορέσουν να φτάσουν σε μία συμφωνία, προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή που θα προκαλούσε η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και να μην προκληθούν κίνδυνοι ούτε στην ευρωπαϊκή ούτε στην παγκόσμια οικονομία. Δεν είναι καιρός για ένα σοκ», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Λιου.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (...) και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά τους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους», επισήμανε επιπλέον ο Λιου στη συνέντευξή του.

Σχετικές ειδήσεις