ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Ο χρόνος εξαντλείται επικίνδυνα αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη

Μοσκοβισί: Ο χρόνος εξαντλείται επικίνδυνα αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη

Μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε, μεταξύ άλλων, πως δεν απομένουν πολλά χρονικά περιθώρια, ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

«Ο χρόνος τελειώνει. Είναι ήδη πολύ λίγος. Αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί. Ο κ. Τσίπρας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπορέσει να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», τόνισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ο κ. Μοσκοβι εστίασε και στο ζήτημα της φτώχειας στην Ελλαδα: «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της, η ανεργία φτάνει το 25% και οι μισοί από τους νέους της είναι άνεργοι».

Σε άλλη συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως σε ό,τι αφορά το τραπεζικό ζήτημα, μετά την επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν τα πράγματα. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι ως τώρα διαβουλεύσεις έχουν αποδώσει καρπούς και εκτίμησε ότι η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μακριά.

Ο κ. Μοσκοβισί απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι οι συζητήσεις του τελευταίου πενταμήνου δεν έχουν αποδώσει τίποτε. Για το θέμα του ελληνικού χρέους λέει ότι θα τεθεί την κατάλληλη στιγμή καθώς προέχει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις ωστόσο, το ζήτημα δεν απασχολεί μόνο το ΔΝΤ αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μιλώντας για το δημοψήφισμα αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη και ούτε η Ευρώπη θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες, "ένα Grexit θα ήταν τρομακτική αποτυχία".

Σχετικές ειδήσεις