ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Νούναν: Θέλουμε εφαρμογή των μέτρων

Eurogroup - Νούναν: Θέλουμε εφαρμογή των μέτρων

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν επεσήμανε ότι θα ήταν καλύτερα αν αυτά που συμβαίνουν σήμερα, είχαν συμβεί τον Φεβρουάριο, καθώς όπως τόνισε «έχει γίνει μεγάλη ζημιά εν τω μεταξύ».

«H εμπιστοσύνη με την ελληνική κυβέρνηση ανοικοδομείται. Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες σε κάποια θέματα», δήλωσε ο Μάικλ Νούναν, προσθέτοντας ωστόσο ότι το Eurogroup πριν πάρει την απόφασή του έχει ανάγκη από διευκρινήσεις σ’ ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων.

«Σε αυτά τα θέματα περιλαμβάνονται», όπως συμπλήρωσε ο Μ. Νούναν, «το ζήτημα των τραπεζών και πώς σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση, καθώς και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που είναι αναγκαίο να προστεθούν στις υπάρχουσες ελληνικές προτάσεις».

Αφού, ανέφερε, δε, «πως το δημοψήφισμα μπορεί να ήταν μια μεγάλη πολιτική νίκη της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο κατέληξε σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή», δήλωσε ικανοποιημένος για τη χτεσινή ευρεία συναίνεση που κέρδισε η κυβέρνηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσει να εφαρμόζει τα μέτρα της ενδεχόμενης συμφωνίας.

Ο Μ. Νούναν, αναμένει, όπως είπε, να δει αυτές τις κινήσεις την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα, καταλήγοντας:

«Θεωρώ ότι μπορεί να χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Περισσότερες πρωτοβουλίες, που αυτομάτως σημαίνουν και περισσότερες μεταρρυθμίσεις».

Λακωνική ήταν η δήλωση του Εσθονού υπουργού Οικονομικών, Σέστερ, ο οποίος σημείωσε ότι «παραμένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σκικλούνα τόνισε ότι το ελληνικό θέμα πρέπει να λυθεί σήμερα και, παρουσιάζοντας το κλίμα της ημέρας, πρόσθεσε: «κάποιοι είναι πολύ σκεπτικοί κάποιοι άλλοι λιγότερο».

Σχετικές ειδήσεις