ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπενουά Κερέ: Το συντομότερο δυνατόν η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Μπενουά Κερέ: Το συντομότερο δυνατόν η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Μιλώντας στην εφημερίδα «Boersen Zeitung», ο Μπενουά Κερέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε, μεταξύ άλλων πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

«Πιστεύουμε πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να συντελεστεί το συντομότερο δυνατόν. Η ικανότητα των τραπεζών να χορηγήσουν πίστωση είναι μία σημαντική προϋπόθεση για ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, πρώτα χρειαζόμαστε λεπτομερείς πληροφορίες για την κατάσταση. Γι’αυτό το λόγο, τραπεζικοί επόπτες στην ΕΚΤ έχουν αρχίσει νέο κύκλο ποιοτικών επιθεωρήσεων και στρες τεστ για τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κερέ.

Ο ίδιος επανέλαβε πως η πιθανότητα άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων παραμένει μικρή, πριν την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών: «Η πλήρης άρση των capital controls δεν μπορεί να καταστεί δυνατή πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό».

Ο κ. Κερέ, αναφερόμενος στο νέο πακέτο βοήθειας, σημείωσε πως περιλαμβάνει τα σωστά δημοσιονομικά μέτρα, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει και να περατώσει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος. Έδωσε δε, τα εύσημα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, επαινώντας το πνεύμα συνεργασίας που τον διακατέχει.

Σχετικές ειδήσεις