ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρίτσης: Στόχος η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό

Χαρίτσης: Στόχος η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό

Η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό αποτελεί έναν από τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους, δηλώνει ο υφυπουργός οικονομίας ανάπτυξης και τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.

Πολιτική στρατηγική του υπουργείου για τη διάθεση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ είναι όπως εξηγεί «να κατευθύνουμε τα οικονομικά του αποτελέσματα προς την κοινωνική πλειοψηφία, με ιδιαίτερη μέριμνα γι΄ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

Ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζεται η πληρωμή 4,5 δισ. ευρώ ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου και να ξεκινήσουν επιτυχώς εκείνα της επόμενης, για τα οποία μάλιστα προβλέπονται κονδύλια 26 δισ. ευρώ.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα των νέων, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού». Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαρίτση, η ενίσχυση θα λάβει υπόψη της τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τομέα των φαρμάκων, των νέων τεχνολογιών, των logistics, τη βιομηχανία υλικών, την περιβαλλοντική βιομηχανία και βέβαια τον τουρισμό, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται σχετική πρόσκληση για δράσεις ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν τουριστικές επιχειρήσεις, στην κατεύθυνση της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.