ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

17.000 ευρώ έχασε ο κάθε Έλληνας από την οικονομική κρίση!!!

17.000 ευρώ έχασε ο κάθε Έλληνας από την οικονομική κρίση!!!

Στα έξι χρόνια Μνημονίων, οι Ελληνες έχασαν περισσότερο ατομικό πλούτο από οποιονδήποτε πολίτη άλλης χώρας της Ευρωζώνης, πλην των Γερμανών που είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται!

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 19.000 - ΚΑΙ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ 33.000 ΕΥΡΩ!

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την περίοδο 2009-2013.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, η Ιρλανδία έχασε πάνω από 18.000 ευρώ ανά άτομο και οι Ισπανοί περίπου 13.000 ευρώ (εξαιτίας και της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων). Οσο για τους Ελληνες έκαναν «φτερά», σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, σχεδόν 17.000 ευρώ!

Από την άλλη, Ολλανδοί και Γερμανοί μπορούν να θριαμβολογούν. Γιατί; Διότι οι μεν Ολλανδοί άυξησαν τον πλούτο τους σχεδόν κατά 33.000 ευρώ (κατά κεφαλήν πλούτος) και οι Γερμανοί ενίσχυσαν το πορτοφόλι τους με 19.000 ευρώ!

Ενδιαφέρον έχει και η μεγάλη απόκλιση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Ο κατά κεφαλήν πλούτος μεταξύ των πολιτών της ΕΕ., εμφανίζει μεγάλες διαφορές.

Αξίζει, πάντως, να επισημάνουμε ότι με στοιχεία πάλι της ΕΚΤ που είχαν δημοσιευθεί προ μηνών, προέκυπτε μεταξύ άλλων πως υπό τον φόβο του Grexit και την έντονη ανασφάλεια για το τι θα γίνει με τις καταθέσεις τους, οι έλληνες ανοίγουν λογαριασμό σε άλλες χώρες της ΕΕ με την Γερμανία να θεωρείται μέχρι στιγμής ο δημοφιλέστερος προορισμός… καταθέσεων!

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο οι καταθέσεις των ελλήνων στις γερμανικές τράπεζες ενισχύθηκαν κατά 600 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 3,6 δισ. Ευρώ. Θεωρείται, μάλιστα, πως οι ελληνικές καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες έχουν φτάσει το υψηλότερο σημείο από το 2012!

Σχετικές ειδήσεις