ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρομερή ατάκα Τσακαλώτου για Άγιο Αυγουστίνο και... σεξ!

Τρομερή ατάκα Τσακαλώτου για Άγιο Αυγουστίνο και... σεξ!

Την ιστορία του Άγιου Αυγουστίνου επικαλέστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για την ιδιωτικοποίηση των ιπποδρομιών - Σχέδιο αποκρατικοποιήσεων μέχρι τέλος Νοεμβρίου -Στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ.

«Συμμερίζομαι την προδιάθεση του Αγίου Αυγουστίνου που, πριν γίνει Άγιος, παρακαλούσε το Θεό να τον κρατήσει μακριά από το αμάρτημα του σεξ. Εγώ όμως τώρα δεν μπορώ να το κάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα.

Την ώρα μάλιστα που έρχεται μία ακόμη «φοροκαταιγίδα» για τον ελληνικό λαό, ο Τσακαλώτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα… ορεξάτος στη Βουλή και απαντώντας στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος του ζητούσε να υιοθετήσει τροπολογία που είχε ήδη γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία της επιτροπής, ζήτησε περισσότερο χρόνο, υπογραμμίζοντας: «Κύριε Βορίδη, τα νομικά μου είναι τόσο κακά όσο τα δικά σας οικονομικά»!

Σχέδιο αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στη λειτουργία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων αποκαλύπτοντας ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, η οποία, σε συνεργασία με ειδικούς και διεθνείς οργανισμούς, έως το Νοέμβριο θα έχει καταλήξει στην πρώτη αξιολόγηση για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, αλλά και για το εάν το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως και πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους, για επενδύσεις και για την ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών.

Στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ

Από εκεί και πέρα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο κυρώνεται η Σύμβαση Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος της διοργάνωσης και της διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα, για περίοδο είκοσι ετών.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται αύριο (21/10) για ψήφιση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Η Σύμβαση είναι προς όφελος των εργαζομένων», ανέφερε επίσης κατά την ομιλία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι ήδη ο ΟΠΑΠ προσλαμβάνει στη νέα εταιρεία εργαζομένους, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα της μετάταξης εργαζομένων σε άλλους οργανισμούς και πρωτίστως στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά με τα οφειλόμενα στους εργαζομένους του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι, σε συνεννόηση με το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος τους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στα ποσά τα οποία διεκδικεί ο δήμος Μαρκοπούλου από τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, από φόρους και τέλη, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο νόμος 4141/13 απαγορεύει στους δήμους να προχωρούν σε κατασχέσεις σε βάρος εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται. Απαντώντας ωστόσο σε σχετική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη δέχθηκε να αναζητηθεί κάποια νομική διέξοδος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Σχετικές ειδήσεις