Κόκκινα δάνεια: Οδυνηρός συμβιβασμός με πώληση των επιχειρηματικών δανείων σε ξένα funds

Newsbomb

Προς ακόμα μια άτακτη υποχώρηση οδεύει η κυβέρνηση, καθώς προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δανειστών, αναμένεται να συναινέσει στην πώληση των επιχειρηματικών δανείων σε distress funds.

ΣΤΑ ...ΝΥΧΙΑ ΞΕΝΩΝ FUNDS Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

Με αυτό τον τρόπο θα κλείσει άρον άρον το θέμα των προαπαιτουμένων ώστε να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ως και την προσεχή Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.

Τα κόκκινα δάνεια των ιδιωτών, δηλαδή κατά βάσιν τα στεγαστικά, θα τεθούν επί τάπητος μέσα στον Ιανουάριο, ωστόσο το ξεπούλημα των επιχειρηματικών μάλλον δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις και για τα στεγαστικά.

Εφόσον κλείσει η συμφωνία, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί τη Δευτέρα στις επιτροπές και θα ψηφιστεί τη Τρίτη.

Οι συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται και το απόγευμα της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, ενώ ήδη υπάρχει συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα, οι συζητήσεις για τη συμφωνία στο μοντέλο διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ κατέληξαν ότι το μοντέλο που θα υιοθετηθεί προβλέπει απόσχιση του 100% της θυγατρικής δικτύων από τη μητρική ΔΕΗ και μεταφορά των μετοχών στο Δημόσιο, όπως ήταν και η ελληνική πρόταση.

Ωστόσο ο κρατικός ΑΔΜΗΕ δεν θα παραμείνει κρατικός αφού όπως συμφωνήθηκε στη συνέχεια το Δημόσιο θα διατηρήσει πλειοψηφικό ποσοστό 51%, ενώ θα παραχωρήσει το υπόλοιπο 49% σε ιδιώτες.

Για τον Ιανουάριο μετατίθεται και το θέμα του ασφαλιστικού και συγκεκριμένα για την πρώτη εβδομάδα, οπότε θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, με συγκεκριμένα ποσοστά αναπλήρωσης και αναλυτική περιγραφή της νέας δομής του συστήματος.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved