ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρόπουλος: Στα 2.304 ευρώ το πλαφόν για τις συντάξεις

Πετρόπουλος: Στα 2.304 ευρώ το πλαφόν για τις συντάξεις

«Παρά τις ενστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ύψος της ορίζεται στα 384 ευρώ και από κει και πάνω προστίθεται το ύψος των καταβαλλομένων εισφορών ανταποδοτικά κατ' αντιστοιχία»δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπoυλος

«Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου», δήλωσε, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπoυλος. Όπως συμπλήρωσε «γίνεται προετοιμασία του νομοσχεδίου στις τεχνικές λεπτομέρειές του», ευχόμενος στη συνέχεια να υπάρξει παραγωγικός διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς, προκειμένου να καταλήξουν σ' ένα τελικό κείμενο.

Ο υπουργός ανέφερε «η πρόταση προς τους επιστήμονες είναι η διαρκής προσαρμογή προς τα κάτω του ύψους της εισφοράς που θα καταβαλλόταν αν παρέμενε το 20% επί του εισοδήματος στην κύρια εισφορά». Ο κ. Πετρόπουλoς ανέφερε για την εθνική σύνταξη, ότι: «παρά τις ενστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ύψος της ορίζεται στα 384 ευρώ και από κει και πάνω προστίθεται το ύψος των καταβαλλομένων εισφορών ανταποδοτικά κατ' αντιστοιχία».

Τέλος, ο αρμόδιος υφυπουργός σημείωσε ότι: «δεν ορίζονται εισοδηματικά κριτήρια για τις συντάξεις, αλλά έχει προβλεφθεί το ανώτατο ύψος πολλαπλών συντάξεων να μην υπερβαίνει τα 3.088 ευρώ και η μία σύνταξη να φτάνει μέχρι τα 2.304 ευρώ».

Σχετικές ειδήσεις