ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Ονειρεύεται την…ανάπτυξη

Σταθάκης: Ονειρεύεται την…ανάπτυξη

Τι και αν η οικονομία καταρρέει, τι κι αν οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίζεται από την άγρια φορολογία, τι κι αν τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης βλέπει να έρχεται ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Επιτροπή Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Σταθάκης είπε ότι στο β΄εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η οικονομία θα επιστρέψω σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Είπε μάλιστα ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση άμεσα, «στη βάση μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και θα προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Σταθάκης συζήτησε με τους ευρωβουλευτές για το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες καταπολέμησης της διαφθοράς, εξυγίανσης και απλοποίησης του συστήματος δημόσιων προμηθειών και για την αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ.

Αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό μετεξέλιξης του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Σχετικές ειδήσεις