ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Έγκαιρη συμφωνία για το χρέος ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις

Τσακαλώτος: Έγκαιρη συμφωνία για το χρέος ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις

Με αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντήθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί τόνισαν ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό υπηρετεί τους βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών, σε βάθος δύο χρόνων, αποτελεί γενικότερο κυβερνητικό στόχο.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα. Έτσι, σημείωσε, θα έχουμε λύσεις και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα του χρέους ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι μία έγκαιρη συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις