ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικό: Άγριο…ψαλίδι στο εφάπαξ – Σοκ για 65.000 δικαιούχους

Ασφαλιστικό: Άγριο…ψαλίδι στο εφάπαξ – Σοκ για 65.000 δικαιούχους

Μειώσεις έως και 35% στο εφάπαξ τους θα δουν 65.000 δικαιούχοι του, ενώ με το νέο ασφαλιστικό η καταβολή του στο μέλλον τίθεται πλέον εν αμφιβόλω.

«ΚΟΒΟΥΝ» ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ – «ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ» ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι μειώσεις στα εφάπαξ έχουν πλέον «κλειδώσει» και αφορά αυτούς τους ασφαλισμένους που έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους από το Σεπτέμβριο του 2013 αλλά και όσους θα φύγουν μέχρι το 2022.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό, το εφάπαξ θα περικοπεί προκειμένου να μετριαστούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Με βάση το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου επικουρικές και εφάπαξ θα ενταχθούν σε ενιαίο φορέα.

Όπως αναφέρεται, τα αποθεματικά των ταμείων Πρόνοιας και κυρίως του ιδιωτικού τομέα (ΤΑΠΙΤ) που ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ, θα απορροφηθούν από το νέο φορέα και στην πράξη εκεί που προορίζονταν για τα εφάπαξ, θα χρησιμοποιηθούν για να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας των επικουρικών συντάξεων (ΕΤΕΑ) και για να μετριαστούν οι μειώσεις που έχει συμφωνήσει το υπουργείο Εργασίας με τους δανειστές.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Έθνος», το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται με τους θεσμούς εισάγει νέο τρόπο υπολογισμού, ο οποίος θα ισχύσει για τους νέους συνταξιούχους, αλλά και όλες τις εκκρεμείς σήμερα αιτήσεις, που φτάνουν τις 62.000 στα 37 Ταμεία και κλάδους Πρόνοιας.

Σχετικές ειδήσεις