ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι πολεμά τη φοροδιαφυγή αλλά τσιμουδιά για τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου

Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι πολεμά τη φοροδιαφυγή αλλά τσιμουδιά για τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου

Τι και αν σύμφωνα με την αποκάλυψη του newsbomb.gr η φοροδιαφυγή έχει βρει υπερασπιστή μέσα στο σπίτι του… συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου, το Μαξίμου όχι μόνο κρατά ευλαβικά στάση ένοχης σιωπής, αλλά συνεχίζει να πετά στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη να μπει… μπροστά στη μάχη κατά της διαφθοράς τονίζοντας ανερυθρίαστα ότι «έχουμε ανοικτό μέτωπο» μαζί της!

«Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Έχουμε ανοικτό μέτωπο στα θέματα διαφθοράς, δεν θα χαριστούμε σε κανένα, αλλά ούτε θα αφήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ανυπεράσπιστους. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για σύγκρουση, ώστε να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αποκρύπτοντας (εσκεμμένα;) ότι στη μάχη αυτή θα βρουν απέναντί τους τη γνωστή δικηγόρο και σύζυγο του υπουργού Άμυνας, κυρία Ελένη Τζούλη, η οποία φέρεται να έχει αναλάβει την υπεράσπιση τη νομική υπεράσπιση επιχειρηματιών και άλλων φυσικών προσώπων που εντοπίστηκαν στις λίστες του «μαύρου χρήματος» και τις οποίες ερευνούν οι εισαγγελείς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Αλεξιάδης κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι ασκεί συνέχεια κριτική, χωρίς να καταθέτει προτάσεις και πρόσθεσε ότι αντίθετα με «τα όσα προέβλεπαν διάφορες Κασσάνδρες» όπως ανέφερε, τα κρατικά έσοδα το πρώτο εξάμηνο ήταν 954 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού και 180 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο επιστροφής φόρου.

«Είτε το θέλετε είτε όχι τα νούμερα σας διαψεύδουν» συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης, χωρίς πάντως να πείσει κανέναν αφού ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να σιωπά για τα καμώματα του Πάνου Καμμένου, καλύπτοντάς τον…

Παρά λοιπόν τις συνεχείς αποκαλύψεις για το... βίο και την πολιτεία του Πάνου Καμμένου, παρά την εμπλοκή του με εταιρείες θολού ιδιοκτησιακού καθεστώτος και αγνώστου δραστηριότητας, στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν πως δεν βλέπουν τίποτα.

Ό,τι και να κάνει πάντως ο πρωθυπουργός, η περίπτωση του «σερίφη της διαπλοκής», Πάνου Καμμένου, έχει αρχίσει πλέον να ξετυλίγεται στα μάτια του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων που του εμπιστεύθηκαν την είσοδό του στη Βουλή, πιστεύοντάς τις προεκλογικές δεσμεύσεις του τις οποίες έκρυψε καλά κάτω από την καρέκλα της εξουσίας από όπου εξαπολύει χυδαίες επιθέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η στάση, δε, που κρατά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πλέον προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι γνωστό ότι δεκάδες κορυφαία στελέχη του κόμματος είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ.

Για άλλη μια φορά λοιπόν το Newsbomb.gr ρωτάει ευθέως τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο:

1. Γνωρίζει άραγε ο κ. Καμμένος ότι η σύζυγός του υπερασπίζεται φοροφυγάδες, σύμφωνα με τα πορίσματα των ελεγκτών, τους οποίους ο ίδιος καταγγέλλει;

2. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. θεωρεί ηθικό, η σύζυγός του να επιχειρεί να αθωώσει επιχειρηματίες που έχουν πιαστεί με «μαύρο χρήμα», όταν ο ίδιος εξελέγη από τον ελληνικό λαό με σημαία την κάθαρση και το ανελέητο κυνήγι στις λίστες της φοροδιαφυγής;

3. Ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Καμμένου και στενός του φίλος, Αλέξης Τσίπρας, έχει εικόνα για τις «επαγγελματικές» δράσεις της οικογένειας Καμμένου;

Διαβάστε ακόμα:

Αποκλειστικό: Ο Καμμένος, η σύζυγός του κυρία Ελένη Τζούλη και οι «πελάτες» υψηλής φοροδιαφυγής!

Κύριε Τσίπρα, ως πότε θα καλύπτετε τον κ. Καμμένο;

Μείζον πολιτικό ζήτημα η σιωπή του Τσίπρα για τα καμώματα του Καμμένου

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στο άρθρο 40, είπε ότι οι αλλαγές ήταν αναγκαίες, γιατί με τις προηγούμενες διατάξεις οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα να επιτυγχάνουν μειώσεις των προστίμων και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει αντιρρήσεις, μπορεί να προσφύγει στις υπάρχουσες αρχές διαμεσολάβησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση της επιχείρησης στην Καβάλα, η οποία είχε συζητηθεί στις 15 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κ. Αλεξιάδης έκανε ακόμα λόγο για προσπάθεια στοχοποίησής του, με αφορμή το γεγονός ότι κατάγεται από την Καβάλα, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Λοβέρδο, διερωτήθηκε: «Με ποιον είστε; Με την επιχείρηση που έχει προβλήματα εικονικών τιμολογίων ή με τους ελεγκτές που έκαναν τη δουλειά τους;», ενώ άφησε αιχμές ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργοί που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σχετικά, δε, με τις αλλαγές στο σύστημα ιχνηλασιμότητας των καπνικών προϊόντων, που θα δίνει στις ελεγκτικές αρχές την παρακολούθηση βήμα- βήμα της διακίνησής του, σημείωσε ότι στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων ελήφθησαν υπόψη όλες οι προβλέψεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά τέλος, στην επιβολή φόρου στα ηλεκτρονικά και θερμαινόμενα τσιγάρα, είπε ότι δεν πρόκειται για «χαράτσι», αλλά φορολογική κατάταξη νέου προϊόντος.

«Πρώτη φορά ακούω υπουργό να πανηγυρίζει για την φορομπηχτηκή πολίτική που ασκεί», είπε απαντώντας ο κ. Λοβέρδος και εξέφρασε την αντίθεσή του με το καθεστώς της κατάθεσης τροπολογιών που αποτελούν μικρά σχέδια νόμου, τα οποία όπως είπε «καταθέτουν οι υπουργοί, κάθονται τρία λεπτά και φεύγουν».

Σχετικές ειδήσεις