ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Πρώτο μας μέλημα να αντιστρέψουμε το κλίμα αποεπένδυσης στην ελληνική οικονομία

Αλέξης Χαρίτσης: Πρώτο μας μέλημα να αντιστρέψουμε το κλίμα αποεπένδυσης στην ελληνική οικονομία

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης εγκαινιάζοντας την έκθεση «Πελοπόννησος Expo».

«Σύντομα θα αρχίσει η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων που προκρίθηκαν από τις πρώτες δράσεις επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ και οι οποίες συνάντησαν τεράστια ανταπόκριση, από όλες τις περιοχές της χώρας, και από την Πελοπόννησο». Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, εγκαινιάζοντας σήμερα την έκθεση «Πελοπόννησος Expo» που διεξάγεται κατά το διάστημα 9-13 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.

Συνολικά, υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, χωρίς να υποτιμάται η σημασία κάποιων μεγάλων επενδύσεων, το κύριο βάρος της κυβέρνησης πέφτει στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ενώ προωθούνται και νέα, σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα απαντούν στην αδυναμία πρόσβασής τους στον τραπεζικό δανεισμό και θα ενισχύουν τον προσανατολισμό τους σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση κατά το επόμενο διάστημα, στην προσέλκυση επενδύσεων: «Ζητούμε εκείνες τις ωθήσεις που θα στρέψουν την οικονομία σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης: σε μια ανάπτυξη κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη. Το πρώτο μας μέλημα είναι να αντιστρέψουμε το κλίμα αποεπένδυσης που εμπεδώθηκε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία. Με παρεμβάσεις στο χρηματοοικονομικό αλλά και στο θεσμικό πεδίο - για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας - να διαμορφώσουμε το κατάλληλο "οικοσύστημα"- εκείνο το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα που θα ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου. Στόχος μας είναι, η βελτίωση των μακροοικονομικών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας να μη μείνει στο επίπεδο των αριθμών, αλλά να έχει αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία και τη ζωή των ανθρώπων».

Σχετικές ειδήσεις