ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup LIVE – Ντάισελμπλουμ: Βέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ - Στόχος η επιστροφή των Θεσμών

Eurogroup LIVE – Ντάισελμπλουμ: Βέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ - Στόχος η επιστροφή των Θεσμών

«Η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα και η άμεση επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιολόγησης είναι "κοινό συμφέρον"», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι συζήτησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την τρέχουσα κατάσταση του ελληνικού προγράμματος.

«Γνωρίζετε τα δύσκολα ζητήματα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τον Έλληνα υπουργό και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς πώς θα προχωρήσει η όλη διαδικασία.

«Υπάρχει κοινό συμφέρον για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τα επόμενα βήματα», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σχετικά με το ρόλο του ΔΝΤ, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι μίλησε με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τον διαβεβαίωσε για την πρόθεση του Ταμείου να συμμετάσχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα. Σημείωσε πως οι όροι που θέτει το ΔΝΤ είναι πολύ σαφείς: αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία και αξιόπιστη βιωσιμότητα του χρέους.

Καταλήγοντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν έχουν επιστρέψει ακόμα οι Θεσμοί για συζητήσεις στην Αθήνα και ότι η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Σχετικές ειδήσεις