ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγμάτευση: «Δοκιμαστικό» Eurogroup μεταξύ Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο

Διαπραγμάτευση: «Δοκιμαστικό» Eurogroup μεταξύ Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο

Ειδήσεις | Διαπραγμάτευση: Το αποτύπωμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών θα μπει στην καθοριστικής σημασίας για την πορεία του ελληνικού ζητήματοςσυνάντηση το απόγευμα, σήμερα Πέμπτη (06/04/2017), στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλεθα δεχθεί τον πρόεδρο του Eurogroup,Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από αλλεπάλληλες παλινδρομήσεις και λίγες μόλις ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.

Αυτό που αναμένεται να τεθεί στη συνάντηση είναι οι κατευθυντήριες του Βερολίνου και να δοθεί το οκ, ώστε να ξεκολλήσει τουλάχιστον η τεχνική συμφωνία

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μετά από πληθώρα εμποδίων και απαιτήσεων τώρα φέρεται να τάσσεται υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας που να οδηγεί στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν, επιβεβαίωσε ότι «οι συνομιλίες διεξάγονται με “εντατικό” ρυθμό», αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Ερωτηθείσα, τέλος, για το ραντεβού Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ, η κ. Τίζενχαουζεν δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρίνιζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup – δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Να σημειωθεί τέλος ότι στο περιθώριο της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με Eυρωπαίους.

Σχετικές ειδήσεις