ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγάλη ληστεία του νέου Μνημονίου: Άγριο «τσεκούρι» στα ειδικά μισθολόγια

Η μεγάλη ληστεία του νέου Μνημονίου: Άγριο «τσεκούρι» στα ειδικά μισθολόγια

Ειδικά μισθολόγια | Μνημόνιο 4: Σε νέο μισθολογικό καθεστώς, το οποίο συνεπάγεται νέες μεγάλες περικοπές στις απολαβές τους, μπαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στο πλαίσιο της νέας «αιματηρής» συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», όλα τα ειδικά μισθολόγια θα υπαχθούν σε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες ανάλογα με την προέλευσή τους, τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας.

Το πιο σημαντικό πλήγμα θα είναι η κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των επιδομάτων (χρόνου υπηρεσίας, εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης, επιτελικής ευθύνης, ειδικών συνθηκών κλπ.).

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως πλέον ο βασικός μισθός των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας θα ενισχύεται πλέον με μόνο δυο βασικά επιδόματα: Το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών που διαμορφώνεται ανά διοικητικό βαθμό και προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και το επίδομα θέσης ευθύνης από το βαθμό του ταγματάρχη και άνω με προϋποθέσεις που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μεγάλη ζημιά συνιστά και η κατάργηση του καθεστώτος των μισθολογικών προαγωγών, ενώ σε περίπτωση που μετά τις αλλαγές, προκύψουν μικρότερα ποσά, τότε αυτό το ποσό θα διατηρείται υπό τη μορφή της προσωπικής διαφοράς.

Μερικά παραδείγματα

Συνταγματάρχης με προϋπηρεσία 29-30 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών έγγαμος με τρία παιδιά σε θέση ευθύνης θα λαμβάνει μισθό μικτά 3.255 αντί 3.414 ευρώ.

Αντισυνταγματάρχης με 27-28 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών, έγγαμος με 4 τέκνα θα λαμβάνει μικτά 2.905 αντί 3.036 ευρώ.

Ταγματάρχης με 21-22 έτη έγγαμος με 2 τέκνα και επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών θα λαμβάνει μικτά 2.315 αντί 2.350 ευρώ.

Ταγματάρχης με 19-20 έτη με επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών έγγαμος με 1 τέκνο θα λαμβάνει μικτά 2.155 αντί 2.203 ευρώ.

Λοχαγός με 14 έτη με επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών έγγαμος, θα λαμβάνει μικτά 1.695 ευρώ αντί 1.855 ευρώ.
ΕΠΟΠ λοχίας με 12 έτη με επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών έγγαμος με ένα τέκνο θα λαμβάνει μικτά 1.439 αντί 1.659 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις