ΕΚΤ - Κερέ: Η συμφωνία στο Eurogroup θα σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία

Newsbomb

ΕΚΤ | Ειδήσεις: Την εκτίμηση ότι η συμφωνία μεταξύ Αθήνας – δανειστών που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα ωφελήσει την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή (07/07/2017), ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Έχει έρθει ο καιρός να τεθούν τα μακροπρόθεσμα ερωτήματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κ. Κερέ, μιλώντας στις εφημερίδες Le Monde και La Stampa.

Σημείωσε δε: «Η ΕΚΤ πρέπει να προσαρμόσει προσεκτικά και ευέλικτα την πολιτική της για να αποφύγει απότομες κινήσεις των αγορών. Η ΕΚΤ άρχισε ήδη να προσαρμόζει την πολιτική της, με τη μείωση των αγορών ομολόγων που αποφάσισε πέρυσι, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τώρα στρατηγική, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός είναι χαμηλό».

Ο ίδιος υπογράμμισε, εξάλλου, πως «ενώ η ανάπτυξη επιταχύνεται και γίνεται ευρύτερη, αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία δεν στηρίζεται ακόμη από τις διαρθρωτικές πολιτικές που μπορούν να διατηρήσουν την ανάπτυξη».

Καταλήγοντας, ο Μπενουά Κερέ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις χώρες τις ευρωζώνης που απολαμβάνουν πολύ χαμηλό κόστος δανεισμού, σημειώνοντας ότι «η φθηνή χρηματοδότησή τους πιθανόν να φθάνει στο τέλος».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved