ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας για τη διάσωση μεταναστευτικών πουλιών

Αγώνας για τη διάσωση μεταναστευτικών πουλιών
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συμμετέχει στην «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών»...

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συμμετέχει στην «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» με εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών προβολές και παρουσιάσεις σχετικές με αυτά.

Η φετινή διοργάνωση, με θέμα «Save Migratory Birds!», έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Η «γιορτή των πουλιών » διοργανώνεται σε τριάντα χώρες και την εποπτεία φέρει η παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.

Στη χώρα μας τις εκδηλώσεις συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και όπως και οργανώσεων.

Εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή το πρωί σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Πιερία-Λιμνοθάλασσα Νέας Αγαθούπολης (Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης), Σέρρες-Ανατολικό Ανάχωμα Λίμνης Κερκίνης, Πέλλα-Υγρότοπο Αγρα – Βρυτών – Νησίου, Έδεσσα: Κέντρο Ενημέρωσης Υγροτόπου, Αλεξανδρούπολη-Πλατεία Φάρου, Χαλκιδική- έλη Σάνη, Ροδόπη-Λιμνοθάλασσα Πτελέα, στην παραλία (νότια της Κομοτηνής), Γρεβενά-Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, Μαυραναίοι Γρεβενών.