Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει ελκυστική στην ευρωζώνη

Newsbomb

Χαρακτηρίζοντας το 2017 ως «σημαντική και αποφασιστική χρονιά για την Ελλάδα», ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, έστειλε σήμερα, Παρασκευή (15/09/2017) μήνυμα προς την Αθήνα για προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Μιλώντας από το Ταλίν της Εσθονίας, στο περιθώριο του άτυπου Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί, είπε πως «η τρίτη αξιολόγηση έχει να κάνει κυρίως με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και τώρα προετοιμάζονται τα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ως τη λήξη του προγράμματος».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην έξοδό της από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, προκειμένου να καταστεί χώρα ελκυστική και κανονική εντός της ευρωζώνης. Πρέπει να βγει από το πρόγραμμα προσαρμογής και θα βγει, γιατί υπάρχει ο οδικός χάρτης για να γίνει αυτό».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΔΝΤ, ο Γάλλος Επίτροπος είπε πως «το Ταμείο έχει δώσει την καταρχήν συμφωνία του για το ελληνικό πρόγραμμα και πως τώρα πρέπει να δουλέψουμε για τα μέτρα για το χρέος».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved