ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκύκλιος Χουλιαράκη: Αυτή είναι η τελική προθεσμία για τις προτάσεις επί του Μεσοπρόθεσμου

Εγκύκλιος Χουλιαράκη: Αυτή είναι η τελική προθεσμία για τις προτάσεις επί του Μεσοπρόθεσμου

Διορία έως τις 27 Μαρτίου παρέχεται στα υπουργεία και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, προκειμένου να υποβάλουν τα σχέδια τους για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022.

Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες προς όλους τους φορείς του Δημοσίου για τα στοιχεία που πρέπει να υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι το ΜΠΔΣ 2019-2022 θα περιλαμβάνει την περιγραφή και αξιολόγηση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων των δύο προηγούμενων ετών (2016-2017), καθώς και τις προβλέψεις των δημοσιονομικών προοπτικών για α) το τρέχον έτος (2018), β) το έτος προϋπολογισμού (2019) και γ) τα τρία επόμενα έτη (2020-2022). Επισημαίνεται χαρακτηριστικά προς τους φορείς ότι «η χώρα έχει δεσμευθεί στην υλοποίηση συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων για την περίοδο 2018-2022, οι οποίοι προβλέπουν την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ».

Μεταξύ άλλων, με την εγκύκλιο καλούνται όλοι οι φορείς πέραν των στοιχείων εσόδων - εξόδων να καταγράφουν σε ειδική σειρά και το ύψος των συσσωρευμένων απλήρωτων υποχρεώσεων με διάκριση προς τρίτους και μη, στο τέλος του προηγούμενου έτους κατά τον ίδιο τρόπο που κοινοποιούν τα στοιχεία αυτά και στην ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, στο ύψος των συσσωρευμένων οφειλών «θα καταγράφονται όλες ανεξαιρέτως οι απλήρωτες υποχρεώσεις, ασχέτως αν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή όχι. Επίσης, θα γίνεται πρόβλεψη για το εκάστοτε ύψος των απλήρωτων υποχρεώσεων για κάθε έτος της περιόδου 2019-2022».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε εδώ περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις