ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζανακόπουλος: Ο κ. Γιούνκερ ήταν πάρα πολύ «κάθαρος» χθες

Τζανακόπουλος: Ο κ. Γιούνκερ ήταν πάρα πολύ «κάθαρος» χθες

Στα θετικά μηνύματα της χθεσινής επίσκεψης του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επιτέθηκε στη ΝΔ και στα συγκροτήματα Τύπου που την στηρίζουν που, όπως ανέφερε, «δυσκολεύονται να κατανοήσουν» αυτό που συμβαίνει και αφορά στην καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Aναφορικά με την αποτίμηση της κυβέρνησης από την επίσκεψη Γιούνκερ, ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό είπε «Στο Κόκκινο»: «Νομίζω ότι είναι κοινή ομολογία ότι η χθεσινή επίσκεψη ήταν επιτυχής και απολύτως θετική. Εξέπεμψε μηνύματα σημαντικά και θετικά για τη χώρα μας καθώς επιβεβαίωσε αυτό που τόσο καιρό συζητάμε. Δηλαδή ότι τον Αύγουστο του 2018 ξεκινά μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία και για την Ελλάδα γενικότερα. Επανερχόμαστε στην ευρωπαΐκή κανονικότητα, επανερχόμαστε στους κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και έχουμε καθαρή έξοδο από την διαδικασία των μνημονίων που τόσο πολύ ταλαιπωρεί σε την Ελλάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα. «Δυσκολεύονται κάποιοι να το χωνέψουν» είπε καταλογίζοντας θλίψη στην αντιπολίτευση. «Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με την δημοσιογραφία της κακιάς ώρας και την δημοσιογραφία σκοπιμότητας. Ο κ. Γιούνκερ ήταν πάρα πολύ καθαρός χθες» είπε.

Σχετικές ειδήσεις