ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ - Μπαράζ επαφών και ομιλία στη Βουλή

Στην Ελλάδα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ - Μπαράζ επαφών και ομιλία στη Βουλή

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου την Αθήνα, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας και θα εκφωνήσει ομιλία στη Βουλή.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Σε ερώτηση που δέχθηκε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αν θα συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, απάντησε ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα.

Όπως μετέδωσε ο Real, ο κ. Γιούνκερ «την ήθελε αυτή την επίσκεψη στην Αθήνα και η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καταλληλότερη ή πιο καίρια, καθώς θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη Σύνοδο ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, λίγο μετά τη Σύνοδο Ε.Ε. - Τουρκίας στη Βάρνα με τον Ερντογάν και ταυτόχρονα λίγο πριν από από τη Σύνοδο της 17ης Μαΐου στη Σόφια για την ενταξιακή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων».

Ο Γιούνκερ, όμως, έχει ακόμα έναν λόγο για να έρθει στην Αθήνα. Φτάνοντας στο τέλος της θητείας του, η Κομισιόν κάνει έναν απολογισμό των τελευταίων χρόνων. Το διάστημα αυτό τρία - τέσσερα πράγματα την καθόρισαν, όπως η διαχείριση της ελληνικής κρίσης, η διαχείριση του προσφυγικού και το πακέτο Γιούνκερ για τις επενδύσεις.

Στις 10:00, o Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει στις 10:50 συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και κοινή συνέντευξη τύπου στις 11:35.

Στις 12:00, ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικές ειδήσεις