ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Καμία συμφωνία, μόνο διερευνητικές συζητήσεις για τις γαλλικές φρεγάτες

Τζανακόπουλος: Καμία συμφωνία, μόνο διερευνητικές συζητήσεις για τις γαλλικές φρεγάτες

Το θέμα των γαλλικών φρεγατών κυριάρχησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, την Τετάρτη (25/04/2018).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις και πληροφορίες μεταξύ Μαξίμου, αρμόδιων υπουργών και γαλλικής πλευράς για την ύπαρξη ή μη συμφωνίας ενοικίασης ή κατασκευής φρεγατών στην Ελλάδα.

Πράγματι, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνομιλίες για ενδεχόμενη συνεργασία στον αμυντικό τομέα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, διευκρίνισε ο κ. Τζανακόπουλος. Όμως, καμία συμφωνία δεν υπήρξε, μόνο διερευνητικές συζητήσεις για τις γαλλικές φρεγάτες, τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για περαιτέρω διευκρίνιση του θέματος.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχει ρήξη στις σχέσεις του πρωθυπουργού ούτε με τον Πάνο Καμμένο, ούτε με τον Φώτη Κουβέλη και μάλιστα αμφισβήτησε ότι πληροφορίες για επίσκεψη γαλλικού κλιμακίου το επόμενο διάστημα, προέρχονται από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Σχετικές ειδήσεις