ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ελεύθερη πτώση η οικοδομική δραστηριότητα

Σε ελεύθερη πτώση η οικοδομική δραστηριότητα

Σημαντική μείωση της τάξης του 14% σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο εφέτος, με αποτέλεσμα στο τέλος του επταμήνου η πτώση του οικοδομικού όγκου να είναι «κάθετη» και να ανέρχεται σε 39,4%, προκαλώντας προβλήματα στους δεκάδες κλάδους που απασχολούνται στην οικοδομή.


Μεγαλύτερη προβλέπεται η επιδείνωση λόγω της μείωσης του αριθμού των αδειών που εκδίδονται από τις πολεοδομίες της χώρας.

Όσον αφορά στο μέγεθος ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Ιούλιο σε 4.433 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 725,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 3.138,7 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε δηλαδή, μείωση14% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 26,6% στην επιφάνεια και 14% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, σύμφωνα με την την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Το επτάμηνο εφέτος, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση 31,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 44% στην επιφάνεια και 39,4% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2010.