«Σαφάρι» της Εφορίας σε Ι.Χ με βουλγαρικές πινακίδες

Newsbomb

Τα τεκμήρια διαβίωσης, τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης οδηγούν τους φορολογούμενους με όχημα υψηλού κυβισμού  να μεταφέρουν τα οχήματά τους στη γειτονική Βουλγαρία.

Οι φορολογικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει μια πρακτική που παραπέμπει σε παράκαμψη της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας μέσω Βουλγαρίας.

Ο κ. Γιάννης Χατζησαλάτας εκπρόσωπος τύπου τον Εφοριακών μίλησε στο Newsbomb.gr

«Οι φορολογικές Αρχές έχουν ήδη εντοπίσει μία μέθοδο που παραπέμπει σε παράκαμψη της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας μέσω Βουλγαρίας. Είναι η "αποταξινόμηση" ελληνικών οχημάτων, δηλαδή η αφαίρεση των ελληνικών πινακίδων, η μεταφορά τους στη Βουλγαρία και η ταξινόμησή τους εκεί» ανέφερε ο κ. Χατζησαλάτας.

Ο απολογισμός της ΑΑΔΕ για το 2018 είναι αποκαλυπτικός καθώς καταγράφηκαν 9.500 οχήματα τα οποία είχαν αρχικά ελληνικές πινακίδες αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα αποταξινόμησαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Τα ίδια οχήματα ταξινομήθηκαν στη Βουλγαρία, δηλαδή απέκτησαν πινακίδες κυκλοφορίας της γειτονικής χώρας.

Η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συνεργασία µε τις Αρχές της Βουλγαρίας, προκειµένου να λάβει τα στοιχεία των κατόχων των οχηµάτων και να διαπιστώσει αν είναι οι ίδιοι που τα είχαν στην ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.Εν συνεχεία θα προχωρήσει σε ελέγχους για να διαπιστώσει αν οι κάτοχοί τους είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Πάσχα 2019: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο στην Αθήνα

Καιρός: Ερχεται... παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών. Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (vid)

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved