ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Έπεσαν οι υπογραφές για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Έπεσαν οι υπογραφές για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας,Δημήτρης Παπαδημητρίου, και ο διευθύνων σύμβουλος της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Νικολά Ντυφούρ, υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή (08/09/2017) στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στο περιθώριο της στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιείται στο ΚΠΙΣΝ, μεταξύ δεκάδων Ελλήνων και Γάλλων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

«Με την τεχνική βοήθεια που θα μας προσφέρουν οι Γάλλοι φίλοι μας, πολύ σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει τη σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων», σχολίασε ο κ. Παπαδημητρίου, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ίδρυση της Τράπεζας».

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα προσφέρει στην οικονομία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Οικονομίας.

Τι προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Μνημόνιο προβλέπει την παροχή τεχνικής βοήθειας από τη γαλλική πλευρά σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της στρατηγικής και του επιχειρησιακού σχεδίου της Τράπεζας, την ανάπτυξη εργαλείων διαχείρισης ρίσκου, τη διαμόρφωση ειδικών δανειακών προϊόντων που καλύπτουν ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δεν καλύπτονται από τις τράπεζες, τη χρηματοδότηση της απόκτησης πνευματικών δικαιωμάτων, τη δημιουργία κυβερνητικών και μη εργαλείων υποστήριξης των ΜΜΕ (επιδοτήσεις, εγγυήσεις, κ.ά.).

Προβλέπεται, επίσης, δυνητικά η χρηματοδότηση γαλλικών ΜΜΕ για την ανάπτυξη συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών, αξιοποιώντας και τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, καθώς και η δικτύωση Γάλλων και Ελλήνων επενδυτών με νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τις δηλώσεις Τσίπρα - Μακρόν στο «Σταύρος Νιάρχος»

Σχετικές ειδήσεις