Καμία παραλία προς το παρόν δεν ανήκει στο Δήμο Κομοτηνής

Newsbomb

Από μηδενική βάση θα γίνει η εκμετάλλευση της παραλιακής ζώνης Αρωγής – Φαναρίου – Μέσης το φετινό καλοκαίρι, αφού πρώτα βέβαια γίνουν οι σχετικές παραχωρήσεις παραλιών προς το Δήμο Κομοτηνής, στον οποίον προς το παρόν δεν ανήκει τίποτα και επομένως δε μπορεί να προχωρήσει σε καμία κίνηση.

«Κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και μάλιστα κινούμαστε πολύ γρήγορα και πολυεπίπεδα», είπε σχετικά ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης όταν ρωτήθηκε για το πώς θα κυλήσει το φετινό καλοκαίρι. Όπως έκανε γνωστό «πρώτον θα πρέπει να αποχωρήσουν αυτοί που είχαν στο παρελθόν τα μπαράκια γιατί έχουν λήξει τα μισθωτήρια συμβόλαιά τους. Είμαστε σε διαβούλευση τόσο με τους ίδιους όσο και με τους δικηγόρους τους για να μπορέσουμε σε μηδενική βάση να προχωρήσουμε το ερχόμενο καλοκαίρι».

Την ίδια ώρα βέβαια που έληγαν τα μισθωτήρια συμβόλαια των επιχειρηματιών της παραλιακής ζώνης, έληγε και ισχύ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2008 με την οποία παραχωρούνται η χρήση παραλιών σε Δήμους όλης της χώρας. Στις 31 – 12 – 2012 έληξε η παραπάνω παραχώρηση και προς τον Δήμο Κομοτηνής για τμήμα της παραλίας σε Φανάρι και Αρωγή. Η δημοτική αρχή ήδη απέστειλε ένα κείμενο προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να το υιοθετήσει και να το αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να βγουν γρήγορα οι αποφάσεις παραχώρησης. Άλλωστε το ζήτημα απασχολεί τους Δήμους όλης της χώρας. Επίσης η δημοτική αρχή της Κομοτηνής έχει υποβάλλει αίτημα προς την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου που διαχειρίζεται την άλλη μισή παραλία σε Αρωγή και Φανάρι για παραχώρηση της χρήσης και αυτού του τμήματος. Όπως έγινε γνωστό έχει καταρτιστεί από την Εταιρεία το σχέδιο της διετής σύμβασης και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής θα τεθεί ως θέμα συζήτησης. Μόλις εγκριθεί το σχέδιο σύμβασης θα αποσταλεί στην ΕΤΑΔ ώστε να γίνει η παραχώρηση. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτή η παραχώρηση θα ξεκαθαρίσει μέχρι το Μάρτιο, είπε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved