ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κομοτηνή: «Παγώνει» μέχρι 11/3 η κατασκευή ποδηλατόδρομου

Κομοτηνή: «Παγώνει» μέχρι 11/3 η κατασκευή ποδηλατόδρομου

Δημοτική αρχή και τεχνική υπηρεσία του δήμου Κομοτηνής, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την παρουσία και τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, πήραν την απόφαση, μέχρι τις 11 Μαρτίου να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του ποδηλατόδρομου Κομοτηνής.

Στο διάστημα αυτό θα κατατεθούν οι προτάσεις των θιγόμενων επαγγελματιών και θα ενσωματωθούν στο έργο όσες από αυτές δεν αλλοιώνουν την ουσία του έργου. «Προβλέπεται η λειτουργία παρκόμετρων περιορισμένου χρόνου που θα αφορούν τους πελάτες των καταστημάτων.

Ο ανώτατος χρόνος της στάθμευσης θα είναι μισής ώρας. Υπολογίζουμε ότι σε όλη τη διαδρομή του ποδηλατόδρομου δημιουργούνται 3000 νόμιμες θέσεις στάθμευσης σε διάρκεια μιας μέρας που λειτουργεί η αγορά.» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν έπαψε να είναι ανοικτή σε προτάσεις και παρεμβάσεις των πολιτών που δεν αλλάζουν το έργο. Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες –πολίτες έθεσαν ζητήματα: αλλαγής της χρήσης της περιοχής από όπου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος, προσκομμάτων στον εφοδιασμό των καταστημάτων και απρόσκοπτης διακίνησης οχημάτων εκτάκτων αναγκών, όπως ασθενοφόρων και πυροσβεστικών. «Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα καταστήματά μας» δήλωσαν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους επαγγελματίες των οδών: Νικολάου Ζωϊδου, Δημοκρίτου και Ορφέως.

ΠΗΓΗ: ert.